Home

Protejarea ursilor in romania

Problema ursilor bruni din Romania - subiect pe agenda

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a întâlnit vineri, 15 noiembrie, cu reprezentanţii Agent Green şi a făcut mai multe promisiuni concrete în privinţa gestionării sustenabile a pădurilor şi ursului brun Numarul ursilor din Romania - dictat de interesele de vanatoare?? Populatia de urs brun din Romania este nerealist de mare in recensamintele oficiale, conform datelor analizate recent de cercetatori din domeniul academic si al conservarii naturii.In anumite judete (ex. Vrancea, Harghita), unde s-a inregistrat si un numar mare de ursi vanati. România s-a îmbogățit în ultimii 30 de ani cu aproape 20 de specii noi de păsări, plante și alte viețuitoare. Este vorba despre: două specii noi de plante, un nou tip de gărgăriță, un crustaceu de 2 mm, cucul pestriț, cormoranul moțat, pescărușul lui Franklin, gâsca de zăpadă, pietrar de deșert, zăganul, Fâsa lui Richard, Cufundarul cu cioc alb, Muscarul semigulerat.

Managementul speciei trebuie să ofere soluții atât pentru protejarea speciei și asigurarea acestui habitat natural pentru urși, cât și pentru siguranța cetățenilor. Problema este generată de ultimii ani, în care de la 4.000 de urși sau 4.500 din momentul aderării, în 2007, am ajuns la 6500-7000 în 2016 - este ultima evaluare. Astfel, vânarea nu s-a făcut pentru protejarea populaţiei, ci pentru trofeele care ar fi adus în conturile unor vânători, inclusiv străini, şi câte 15 mii de euro pentru un exemplar, spun ecologiştii, care contestă numărul anunţat de autorităţi, 6 mii de urşi Peste 10.000 de ursi, in Romania Acesta a sustinut ca numarul ursilor creste in fiecare an cu cateva sute sau chiar mii, ajungand la peste 10.000 de exemplare in intreaga tara, in conditiile in care Romania si-a asumat, printr-un angajament fata de UE, ca va proteja cel putin 6.000 de ursi.Numarul ursilor, de exemplu, in Romania. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță noi victime ale urșilor după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelo Pentru protejarea pădurii este necesar un ansamblu de mijloace de protecţie care să armonizeze sfera intereselor economice, sociale şi ecologice, un rol important in cadrul acestor mijloace de protectie avandu-l si categoria instrumentelor juridice. În acest sens, ţara noastră a ratificat mai multe acte normative internaţionale care.

Protectia animalelor in Romania - Ele

 1. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit după ultimele atacuri ale urşilor şi spune că aceştia reprezintă un pericol real în România
 2. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, este de parere ca populatia de ursi va creste constant fara o interventie imediata a omului. Barna a explicat ca in acest moment numarul ursilor din Romania este 8000-9000 de exemplare, mai mare cu 40-50% fata de 2016 cand a fost facut ultimul recensamant
 3. La Bucuresti s-a evitat dezbaterea temei, motivarea fiind ca protejarea ursilor a reprezentat una dintre conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, a precizat Borboly Csaba. Mai mult, Borboly Csaba, sustine ca schimbarile de comportament in randul ursilor din Romania reprezinta un pericol direct asupra oamenilor
 4. Actualizare 22.10.2019. Pledăm pentru protejarea ursului, în Camera Deputaţilor. Vânarea nerestricționată sau revenirea la sistemul de cote de intervenție la urs nu va rezolva problema urșilor care produc pagube sau coboară în localități

Fostul premier Adrian Năstase ridică o serie de probleme concrete în legătură cu populaţia de urşi din România, în contextul dezbaterilor generate de uciderea ursului Arthur de către un prinţ Austriac. Într-o analiză în 10 puncte, fostul lider PSD arată de ce este nevoie şi de vânătoare pentru gestionarea eficientă a urşilor, îmbinând atât grija faţă de faună cât şi. Ursus arctos isabellinus - Ursul brun himalayan. Nepal, Pakistan, și nordul Indiei. Are o culoare roșiatică-brună și urechi mari; respectivul urs este mai mic decât majoritatea celorlalți urși bruni ce se găsesc pe continentul asiatic. Prefera pădurile de mare altitudine și fânețe alpine

Cat va costa numararea ursilor din Romania. O abordare moderna a managementului unei specii si o incercare de a limita incidentele nefericite garduri electrice pentru protejarea oamenilor în zonele cele mai sensibile în care se întâmplă aceste interacţiuni. Este o abordare modernă a managementului unei specii şi o încercare. Protejarea vieții umane și prevenirea daunelor economice este mai importantă pentru noi decât orice altceva, scrie europarlamentarul UDMR.. Potrivit petiției prezentate în Parlamentul European, numărul urșilor din România este estimat la 7.000, din care 2.100 locuiesc în județul Harghita, iar această populație numeroasă duce la conflicte ACDB Vrancea - (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice) primește bani, sub formăî de granturi, de la Liechtenste, pentru conservarea ariilor protejate. În acest timp, prințul de Liechtenstein tocmai a ucis cel mai mare urs de pe teritoriul țării noastre, lucru care a iscat un scandal în instituțiile statului și în mass media națională și internațională. [ Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, ministrul mediului, apelor și pădurilor De către: Deputat Gianina ȘERBAN, circumscripția electorală nr. 25, Ilfov Obiectul întrebării: Protejarea urșilor, o prioritate în domeniul protecției mediului Stimate domnule ministru, În ultima perioadă, problematica urșilor revine tot mai des în atenția opiniei publice. În condițiile în care de-a.

PLAN 28/06/2018 - Portal Legislati

 1. erale Regulamentul concursului Sănătate și imunitate cu mofete și ape
 2. Protejarea vieții umane și prevenirea daunelor economice este mai importantă pentru noi decât orice altceva, scrie europarlamentarul UDMR. Potrivit petiției prezentate în Parlamentul European, numărul urșilor din România este estimat la 7.000, din care 2.100 locuiesc în județul Harghita, iar această populație numeroasă.
 3. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat luni seara, dupa ce a participat la sedinta coalitiei, de la Parlament, ca propune o interventie graduala in cazul ursilor care vin in localitati si in preajma acestora, dar si ca in Romania in prezent lipseste o procedura de interventie rapida. Am prezentat doua lucruri astazi. Am aici o nota de informare pe care am pregatit-o impreuna cu domnul.

Ursul :: Carnivore mar

 1. Conform acestei directive, Ministerul Mediului trebuie să ia niște măsuri, măsuri pentru protejarea vieții, dar și a speciei, pentru că și specia este de foarte multe ori în pericol în foarte multe accidente rutiere. Eu numai în ultima vreme am văzut în presă 13 accidente rutiere sau feroviare,.
 2. Reprezentanții mai multor instituții publice din Bistrița-Năsăud, direct implicate în gestionarea situațiilor cauzate de prezența urșilor în zonele populate, au fost chemați de urgență în ședință. Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, le-a cerut acestora să găsească soluții și să ia măsuri urgente pentru a evita ca urșii să producă noi pagube.
 3. UDMR cere uciderea urșilor din pădurile României. UDMR consideră că sunt prea mulți urși bruni în pădurile României, așa că, deși este o specie protejată prin lege, și-a pus în gând să găsească o soluție pentru a reduce numărul acestora. O decizie curioasă ținând cont că sub conducerea UDMR erau defrișate ilegal.
 4. România trebuie să vină cu soluţii pentru protejarea habitatului în primul rând, trebuie să vină cu soluţii pentru evaluarea periodică anuală calitativă şi cantitativă a populaţiei, trebuie să vină cu măsuri de protejare acelor zone, Natura 2000, de exemplu, unde s-a întâmplat acel eveniment şi după aceea pentru a stabiliza tot ce se creează trebuie să aibă măsurile.
 5. Petitie pentru luarea unor masuri urgente privind protejarea omului si a bunurilor sale in fata atacurilor ursilor, conservarea unui numar optim de ursi, implicarea specialistilor in luarea deciziilor. De ce ar fi carnivorele din Romania la o rascruce? Stăncioiu P.T., Micu I., Stăncioiu N.H., Dănilă G., 2019..

Trebuie să permitem, să facem posibilă intervenţia imediată, intervenţia pentru protejarea vieţii umane şi asigurarea siguranţei publice. Această intervenţie, într-adevăr, trebuie să fie graduală: la primele prezenţe ale ursului se intervine prin alungare, dar dacă se repetă, trebuie să vină omul şi să elimine riscul. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat că România are nevoie de un management al urşilor făcut pe termen lung şi că în ţara noastră se intervine doar după ce s-a întâmplat ceva, neexistând în momentul de faţă intervenţii preventive Numărul de urși a crescut foarte mult ca urmare a faptului că Uniunea Europeană impune protejarea marilor carnivore, printre care și ursul brun. După anul 2016, în România nu au mai fost date derogări la fel de numeroase pentru recoltarea sau relocarea acestor animale. Astfel că, din cauza înmulțirii necontrolate, urșii ies din. Imagini ȘOCANTE! Ziua și atacul urșilor! Oamenii sunt disperați din cauza pagubelor. Urșii care coboară în comunitate, unde distrug adăposturi din curțile oamenilor și caută animale pe care să le devoreze, tind să devină o problemă la ordinea zilei. Faptul că se întâmplă din ce în ce mai des nu intră nici pe departe în. 06/07/2021. Aproape zilnic primesc alerta privind prezenta cate unui urs in apropierea casei noastre. A devenit periculos sa iesim pe strada, chiar si cand iesim in curte trebuie sa fim foarte vigilenti. Consider ca asa ceva nu este normal si astept ca autoritatile sa ia masuri urgente pentru stoparea acestui..

Ce spune ministrul Mediului despre hrănirea urşilor în

Peștera Urșilor - Wikipedi

Propunem din partea Ministerului Mediului o intervenţie graduală, a declarat ministrul Tanczos Barna. El a explicat propunerile Ministerului Mediului. În cazurile în care vorbim de o localitate unde nu se repetă aceste atacuri, o localitate unde poate pentru prima, a doua oară apare un atac de urs, soluţia este alungarea acestor exemplare Cunosc însă primării din multe ţări europene, printre care si din Franţa, care au luat măsuri pentru protejarea monumentelor si clădirilor cu plase speciale. Este mai uşor însă să interzici copiilor bucuria de-a hrăni porumbeii decât să găseşti soluţii administrative, a adăugat aceasta - protejarea omului si a bunurilor sale in fata atacurilor ursilor- Anual, in Romania, 120 de vieti de copii sunt pierdute ca urmare a unui accident rutier, in vreme ce peste 400 de alte vieti tinere traiesc in suferinta ca urmare a unor astfel de evenimente.. Executivul a aprobat ordonanța de urgență cu privire la metodelor de intervenție imediată în cazul urșilor agresivi, care intră în intravilan. Scopul acestei OUG este salvarea vieților omenești și protejarea bunurilor oamenilor, a proprietății private garantată de Constituție. Principiul OUG este intervenția graduală, decisă de o echipă de intervenție a cărei componență. Deci nici sa faci numaratoarea si protejarea ursilor cu vanatorii n-o poti face. Greenpeace este o organizatie sionista de spioanj, subversiva, de multa vreme anti-Romania, chiar cei in drept nu s-au prins!? tomlin spune: 21 iunie 2021 la 19:35. asa-i cand pui tradatori sefi la servicii de aparare poate intr-o zi se va plati asta..

Ministrul Mediului promite măsuri imediate pentru

 1. Petitie pentru luarea unor masuri urgente privind protejarea omului si a bunurilor sale in fata atacurilor ursilor, conservarea unui numar optim de ursi, implicarea specialistilor in luarea deciziilor. 1. ÎN GENERAL Nu contează de fapt numărul urșilor (tema artificial întreținuta de unele ONG-uri cu alte interese, în special financiare.
 2. istrul Mediului, a vorbit despre viitoarea propunere de act normativ privind împușcarea urșilor agresivi în maxim 24 de ore, vineri, și a reiterat că extragerile vor putea fi puse în practică doar de personalul tehnic de la asociațiile de vânătoare
 3. @Marele Urs - Asta cu protejarea e o vrajeala pentru prosti. A intrebat Minstrul Mediului in Europa cine vrea sa ia ursi de la noi sa ii protejeze, ca umbla toti cu protejarea in gura (Elvetia, Austria, etc.) si au zis ca nu vor ca le sperie turistii. Adica numai la prosti in Romania merge. A ajuns Romania ferma de ursi in aer liber
 4. Vicepremierul Kelemen Hunor tranșează problema urșilor din România. Reprezentantul UDMR spune că trebuie luate măsuri - nu împotriva urșilor, ci pentru protejarea oamenilor. Urșii intră în zona locuită de oameni, în mediul rural, în mediul urban, apar peste tot, susține liderul UDMR. Kelemen Hunor: Trebuie recensămân
 5. UDMR presează Bruxellesul pentru reducerea numărului urșilor din România. Petiția lansată de UDMR a fost prezentată în comun de președinții consiliilor județene Harghita, Mureș, Covasna și Brașov. Eurodeputatul UDMR Vincze Lorand transmite că trebuie găsită o soluție liniștitoare pentru oameni, în legătură cu problema urșilor

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, vrea să schimbe legislația, astfel încât urșii din România, care reprezintă un pericol pentru om, să poată fi împușcați în cel mult 24 de ore. Barna a declarat că, în prezent, așa numita derogare, care se acordă pentru eliminarea unui urs, în momentul în care viața cuiva este în pericol. URSUS susține Centrul Pentru Reabilitarea Urșilor Orfani În 2013, URSUS sărbătorește 135 de ani de existență, prilej de a celebra ursul brun romanesc, simbol care a însoțit întotdeauna istoria mărcii. Astfel, URSUS demarează un parteneriat de 3 ani cu organizația WWF România, prin care își propune sa crească nivelul de conștientizare în ceea ce priveșteCitește mai depart Jandarmii prahoveni au avut, în ultimele zile, 20 de intervenţii pentru îndepărtarea unor urşi care au coborât în staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi în comuna Şotrile. Potrivit datelor comunicate, luni, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Daniel Chirvase, cele 20 de intervenţii au avut loc în staţiunile Sinaia, [

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat luni seara, după ce a participat la şedinţa coaliţiei, de la Parlament, că propune o intervenţie graduală în cazul urşilor care vin în localităţi şi în preajma acestora, dar şi că în România în prezent lipseşte o procedură de intervenţie rapidă. În ultima vreme au fost semnalate cazuri de [ Observatorulph.ro vă invită să participați la un nou sondaj privind soluția propusă de autorități pentru protejarea comunităților de urși în contextul în car Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, o ordonanță de urgență privind aprobarea metodelor de intervenție pentru specia urs brun. Actul normativ reglementează modul d.. Tanczos Barna, ministrul Mediului, a transmis sincere condoleanțe familiilor îndurerate şi a subliniat că în continuare nimic nu poate fi mai presus de viețile oamenilor.. Declarația vine după ultimele atacuri ale urșilor, cel mai recent soldat cu decesul unui tânăr de 26 de ani din Suceava. Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută.

Revenirea la sistemul anterior de recoltare a urșilor, propusă în această perioadă ca măsură preventivă de către Ministerul Mediului, nu se justifică și nu are bază legală. Conform Directivei Habitate a Comisiei Europene, derogările de la statutul de protecție a speciilor strict protejate precum ursul brun, se pot face doar dacă nu există o alternativăCitește mai depart Ministrul Mediului: Nu exista un numar clar in ceea ce priveste populatia de ursi din Romania. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca in acest moment nu exista un numar clar in ceea ce priveste populatia de ursi bruni din Romania, dar ca exista un proiect pilot care va identifica cea mai buna metoda pentru numararea animalelor

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a susţinut marţi, la Alba Iulia, că, de teama urşilor, este din ce în ce mai greu pentru crescătorii de animale să găsească ciobani care să meargă cu oile sau cu vitele pe munte, relatează Agerpres. Este o problemă din ce în ce mai mare în ceea ce [ Potrivit ISU Suceava, citat de Agerpres, sâmbătă dimineaţă, jandarmii suceveni au găsit trupul tânărului de 26 de ani, care se afla la o distanţă de aproximativ 300 de metri faţă de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii, constatând că leziunile suferite erau incompatibile cu viaţa.Un alt bărbat în vârstă de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind. Bucuresti Mall organizeaza, intre 11 - 12 august si 18 - 19 august, un eveniment educativ cu privire la protejarea naturii salbatice si a ursilor bruni, organizat impreuna cu World Wide Fund for Nature- Romania (WWF).Evenimentul se va desfasura in intervalul orar 14-20, in zona coridorului H&M. Indiferent de varsta, pasionatii de natura sunt asteptati in mall cu activitati educative si. Joaquín Sorolla y Bastida ( 27 februarie, 1863 - 10 august, 1923), pictor spaniol nascut in Valencia, portretist, peisagist si lucrari monumentale cu teme sociale si istorice.Cele mai multe dintre lucrarile sale sunt caracterizate printro reprezentare deosebita sub lumina soarelui a oamenilor si peisajelor din tara sa natala.Joaquín Sorolla a fost cel mai mare copil al unui comerciant.

Numarul ursilor din Romania - dictat de interesele de

feb. 24, 2021 Bruxelles, petitie, sinistrul mediului, uciderea ursilor, udmr, ursul carpatin, Vincze Lorand Distribuți acest articol Sinistrul Mediului Tanczos Barna și colegii săi de la UDMR nu sunt la prima ispravă în privința tentativei de masacrare a speciei ursul carpatin( Ursus arctos ) Bolovani aruncati in mare pentru protejarea pestilor cod. China si Thailanda colaboreaza pentru studierea ursilor panda. Thailanda se pregateste sa initieze o serie de negocieri cu reprezentanti ai Chinei pentru deschiderea unui centru de cercetare a ursilor panda, transmite agentia Xinhua..

Atractant cerb pe baza de urina si feromon, foarte util in perioada bonanitului .Acset tip de atractant ate un miros persistent atragand vanatul de la distante mari.Este imbuteliat la recipient de 100 ml cu pulverizator .Acest prdus are si rol de mascare a mirosului uman Pestera Ursilor din Chiscau este poate cel mai cunoscut obiectiv turistic din Romania. Din 17 septembrie 2012 Pestera Ursilor este online 3. centralizarea si hiperbirocratizarea caragialesca a demersului privind impuscarea ursilor problema (am asistat la o situatie cu un urs ranit de o masina intr-un weekend si care ar fi putut pune in pericol oamenii pana sa vina la fata locului o comisie compusa din N plus 1 persoane si institutii care sa hotarasca ce e de facut) Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reacționat cu privire la Ordonanța de Urgență prin care au fost stabilite măsuri de intervenție impotriva ursilor agresivi. In articol: Tanczos Barna s-a arătat mulțumit față de aceată ordo Toate cele de mai sus arată că deciziile de management al populaţiilor de animale sălbatice sunt influenţate mai degrabă de profitabilitatea activităţii de vânătoare, decât de protejarea speciilor, deşi ursul, râsul şi lupul sunt specii strict protejate la nivel naţional şi european prin Directiva Habitate (Natura 2000)

Un gard electric va fi instalat în jurul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru protejarea unității medicale împotriva urșilor, președintele Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, declarând, luni, pentru MEDIAFAX, că instituția are buget pentru finanțarea acestei investiții Pestera Ursilor si Scarisoara au fost obiective ce le-am urmarit de ceva timp si in sfarsit ni s-a oferit ocazia sa le vizitam.. Intr-un weekend de mai 2017, ne hotaram sa facem un mic tur al pesterilor din apropiere si plecam pe traseul Cluj - Bucea- Chiscau (Pestera Ursilor) - Pestera Scarisoara - Marisel - Cluj In plus, daca vei achizitiona ursuletul WWF alaturi de un buchet de flori, vom dona intreaga suma de bani pentru protejarea habitatului ursilor bruni din Romania. Floria alaturi de WWF Romania au lansat campanie Gentlemen cu natura, prin care Floria va dona 1% din valoarea buchetelor de flori catre WWF Romania, pentru protejarea naturii

ONG-urile care sustin in continuare interdictia de vanare /recoltare/extragere a ursilor sa mearga in locurile cu probleme si sa convinga satenii, carora le-au fost ucise animalele sau chiar membri de familie, cat de importanti sunt ursii pentru Romania si ca nu trebuie omorati, ca, deh, la randul lor ursii sunt victimele actiunilor si lacomiei. Trebuie să avem posibilitatea să acţionăm, în mod legal, pentru protejarea vieţilor omeneşti, eliminarea acestui pericol public pe care îl reprezintă populaţiile de urşi scăpate de sub control. Chiar Ministrul Mediului, Tanczos Barna, din poziţia de senator UDMR, propunea în 2015 vânarea unui număr de 4.000 de urşi Problema este una acută () şi trebuie luate nişte măsuri pentru protejarea vieţilor oamenilor, dar şi pentru protejarea urşilor, pentru că în foarte multe cazuri sunt în pericol () Numai în ultima vreme au fost 13 accidente rutiere sau feroviare unde, în afară de un caz, urşii au murit Noi victime ale ursilor au fost inregistrate in Romania dupa ce, noaptea trecuta, un urs a atacat trei persoane in zona montana a judetelor Suceava si Harghita. Un barbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat in spital in stare critica. Inca mai asteptam ca autoritatile abilitate sa finali..

Pe linga asta sondaju nu se refera la inpuscarea tuturor ursilor doar la reducerea lor pentru ca deja sau inmultit si reprezinta un pericol pentru oameni . In al doilea rand cu taierea padurilor , da sunt de acord ca nu au facut bine ce au facut acesti domni care dorm pe milioane de euro dar noi socotim pericolul pentru oameni de rand Asociaţia Milioane de Prieteni a trimis o scrisoare deschisă către primarul Timişoarei, Dominic Fritz, căruia îi cere să reconsidere decizia prin care cetăţenii care hrănes Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a afirmat, miercuri, că va emite un ordin de ministru privind cota de intervenție pe carnivorele mari, pentru 175 de urși, relatează Agerpres. Harghita amenințase că va protesta la București dacă nu va fi emis

Costel ALEXE: Circa 1000 de astfel de sisteme vor ajunge anul acesta la populație. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează astăzi în dezbatere publică un nou program, în premieră în România: Conservarea biodiversității prin coexistența dintre om și carnivore mari ONG-urile cer intervenția fermă a statului în problema urșilor şi reguli clare pentru protejarea animalelor, dar şi a gospodăriilor . Corina Avram 09 May 2021 Actualitati Leave a comment 32 Views . Vânarea ursului trofeu Arthur de către prinţul austriac readuce în discuţie probleme grave, dar nerezolvate de ani buni: ce se. Vicepremierul Kelemen Hunor tranșează problema urșilor din România. Reprezentantul UDMR spune că trebuie luate măsuri - nu împotriva urșilor, ci pentru protejarea oamenilor. Urșii intră în zona locuită de oameni, în mediul rural, în mediul urban, apar peste tot, arată el. Vicepremierul Kelemen Hunor tranșează problema urșilor: Trebuie recensământ Astfel, Hunor declarat. ZiarulPozitiv.ro - Alege să fii informat pozitiv! Bun venit! Avem 1 știri pozitive pentru tine! Select Category Business Catalog Carieră Cultură Ecologie Economie Educație Evenimente Înscriere Business Catalog Interviuri ONG Sănătate Știrile Zilei. Select Category Agent Green: Pași uriași pentru protejarea urșilor și a pădurilor. 1. Păstrarea sub strictă protecție a ursului brun și realizarea strategiei naționale care include măsuri pentru combaterea amenințărilor reale care au dus la amplificarea conflictului om-urs: degradarea habitatului, schimbările climatice și persecuția oamenilor.

FOTOGALERIE Natura a fost darnică: România s-a îmbogățit

Precizări ale ministrului mediului privind problema

Garduri electrice pentru protejarea animalelor, a spus Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene. Pentru ciobani și oamenii din zonele cu urși mulți, planul nu este suficient. Un urs care s-a învățat la carne, nu îl mai poți păcăli să se întoarcă la zmeur Peștera Urșilor este pe bună dreptate considerată una dintre cele mai frumoase peşteri din România. Este de altfel şi cea mai bine păstrată şi amenajată peşteră din ţară. Ca amenajări interioare la standarde europene ea dispune de iluminat în toate încăperile vizitabile, balustrade, scări metalice şi altele. Peştera este. Un proiect care va permite numărarea populaţiei de urs brun din România, a fost lansat miercuri şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. 11 milioane de euro vor fi cheltuite pentru numărarea populaţiei de urs brun din România, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor. Greenpeace România lansează Forest Guardians, aplicația pentru mobil care permite utilizatorilor să se implice activ în lupta pentru protejarea pădurilor și, în mod special, a pădurilor virgine, prin identificarea tăierilor ilegale și raportarea lor către autorități. Aplicația este disponibilă în Google Play Store, este gratuită, și poate fi descărcată direct pe smartphone.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, susține că, de teama urşilor, este din ce în ce mai greu pentru crescătorii de animale să găsească ciobani care să meargă cu oile sau cu vitele pe munte. Este o problemă din ce în ce mai mare în ceea ce priveşte. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a vorbit la GÂNDUL LIVE, în ediția de joi, 15 aprilie, despre problema urșilor, respectiv atacurile pe care le fac asupra oamenilor, dar și modul în care populația de urși poate fi gestionată

Vânătoarea urşilor ar putea să NU mai fie interzisă în

Noi promisiuni și nicio soluție concretă în ceea ce privește problema urșilor în județele Covasna, Harghita, Mureș și Brașov. Într-un răspuns la o adresă din luna mai a senatorului UDMR Covasna, Fejér László-Ödon, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, precizează că în urma unui studiu de evaluare a efectivelor de urs, râs, lup și pisică sălbatică. Toată lumea se pricepe acum la protejarea pădurilor, la urși și la fotbal. Unii oameni politici aflați în funcții de execuție (din ministerul mediului) speriați de presiunile puse de unele ONG-uri, de presă și de emoțiile false induse de aceștia opiniei publice, au hotărât să nu facă nimic Problema urșilor este scăpată de sub control iar în România nu există un cadrul legal adecvat pentru gestionarea acestei situații periculoase, afirmă viceliderul senatorilor UDMR, Fejer Laszlo-Odon, potrivit Agerpres. Mai mult, acesta susține că lipsa unor soluții legislative se datorează așa-zișilor..

Demersuri pentru schimbarea managementului ursilo

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat marți seara în direct la TVR1 că statul român s-a retras din problema gestionării urșilor în 2016, iar această specie s-a înmulțit necontrolat și pune în pericol viața oamenilor. Oficialul a subliniat că e nevoie de o evaluare a numărului de urși pentru a vedea care e populația. In cateva minute un street campaigner trebuie sa fie capabil sa capteze atentia unei persoane, sa o convinga sa sustina cauza pe care o reprezinta (protejarea ursilor bruni si a casei lor din padure, in cazul WWF) si sa Ie castige increderea in sustinerea prin debit direct

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță noi victime ale

Buna ziua, am scris si la ministerul mediului, insa mereu nu primesc raspuns! Sunt cadru didactic, la scoala invatam copiii sa iubeasca animalele si afla despre habitatul acestora din salbaticie.Gresala e a noastra, ca taiem padurea si ca omul vrea sa locuiasca peste tot; asa ca, noi am intrat abuziv in habitatul lor, noi ii tinem fortat in gradini zoo( neingrijiti, ex Tg Mures, s.a.) Trebuie. Sincer, eu de la un ministru al Apelor, Pădurilor și Mediului aștept în primul rând să vină și să ne spună ce măsuri concrete v-a lua pt protejarea mediului, oprirea jafului și tăierilor ilegale , de pădure, măsuri pt diminuare poluării de orice feldar sigur, în această situație, s-au supăra marii tăietori de lemne, cei care dețin MHC-uri, cei cu balastiere ilegale în. Greenpeace Romania ‼ Procedura gândită pentru intervenția în cazul urșilor periculoși va permite vânătorilor valorificarea carcasei exemplarului extras, transformând Carpații într-o fermă

Video: (DOC) Defrisarea padurilor si consecintele sale asupra