Home

Grupa 0 pozitiv sarcina

RH-ul Negativ/Pozitiv in Sarcina - grupele de sange Mami

Din păcate, grupa A nu se numără printre cele mai rezistente la boli, iar acest lucru este valabil inclusiv pentru grupa de sânge A2 pozitiv și grupa de sânge A2 negativ. Dintre toate grupele de sânge, cei care au grupa 0 au cel mai mic risc de a dezvolta anumite probleme de santate, precum boli de inimă • Grupa AB ii are pe amîndoi • Grupa O nu are nici unul. Oamenii poseda pe suprafata globulelor rosii diferite structuri proteice (antigene) care determinî atît grupele sanguine cît si Rh-ul persoanei respective.Grupele de sînge clasificate mai departe ca Rh-pozitiv si Rh-negativ poarta denumirea de tipuri de sînge Grupa sanguină 0 pozitiv este cea mai comună din lume, iar grupa sanguină 0 negativ este considerată donatorul universal, adică cei care o au pot dona celule roșii oricui. Personalitate - persoanele cu grupa sanguină 0 sunt cele în care poți avea cea mai mare încreder Acum ,fiecare grupa poate avea Rh negativ [ceea ce nu este bine pentru o femeie,daca sotul este cu Rh pozitiv]sau Rh pozitiv. Asa ca, nu poate fi in nici un caz A1 ci O1. Grupele de sange ale parintilor sunt corecte, prin urmare, nu puteai avea decat A2 sau O1, dar tu ai combinat litera de la unul si cifra de la celalalt si ti-a iesit A1.

Un aspect pozitiv al ascendenţei genetice pe care o are grupa A este că au posibilitatea să utilizeze tot ce are natura mai bun de oferit. Sarcina noastră este să reânvăţăm ceea ce sângele nostru ştie deja. Tractul digestiv al persoanelor cu grupa A este foarte sensibil, iar sistemul imunitar foarte delicat Fatul poate avea Rh pozitiv si sangele sau va fi atacat de anticorpii mamei imunizate de o nastere anterioara, de un avort sau o sarcina extrauterina, o grefa, transfuzie sau hemoterapie. La nivelul populatiei mondiale, procentul cuplurilor incompatibile este de 10. La aceste cupluri, 5% din nasteri sufera efectele izoimunizarii materne Grupele de sange se bazeaza pe prezenta unor substante (carbohidrati sau proteine specifice) denumite antigene pe suprafata celulelor rosii din sange (globulele rosii). Doua antigene majore sunt antigenul A si antigenul B. Un alt antigen important de suprafata se numeste factorul Rh. Exista 4 grupe de sange - O (zero), A, B si AB Doi parinti care au grup 0 pozitiv, ar putea avea un copil cu grupa 0 negativ (se intampla destul de frecvent deoarece combinatia +- este mult mai des intalnita decat combinatia --). Se pare ca exista mai mult de 12 sisteme sanguine, altele decat sistemul AB0 si Rh, ceea ce face posibila precizia in stabilirea ereditatii si a arborelui genealogic Exista 4 grupe de sange principale - A, B, 0, AB - si cateva subgrupuri pentru fiecare (0, de exemplu, poate sa aiba RhD-ul pozitiv sau negativ) si cea pe care o ai depinde de fenotipul tau. Daca ambii parinti au grupa de sange 0, atunci si copilul va avea grupa 0. Totusi, dupa aceasta, nu mai exista reguli clare

Ce trebuie sa stim despre grupa de sange si RH. Descriere. Știri. Urmarind noutatile medicale ale ultimilor luni, vedem cat de important este sa ne cunoastem grupa sanguina pentru a putea dona si a primi sange in cazurile medicale unde aceasta se impune. Cunoasterea grupei de sange este esentiala si in cazul sarcinilor, pentru ambii parteneri Care sunt implicațiile Rh-ului negativ în sarcină. În România, aproximativ 15% din femei sunt Rh negative, iar 10% din cupluri sunt incompatibile în sistemul Rh. Riscul de apariție a bolii hemolitice la nou născuților provenind din astfel de cupluri este de 0,5%. În cazul feților la care afectarea este severă, se pune problema.

Grupa sanguina 0 scade sansele de a avea copii

Dieta pe grupe de sange: grupa 0 pozitiv (si negativ) Cunoasterea grupei de sange poate fi adesea un lucru util, nu doar in momentele in care ai nevoie de o transfuzie de sange. Exista un alt argument in favoarea cunoasterii grupei tale de sange, care spune ca daca mananci anumite alimente (recomandate pentru fiecare grupa sangvina in parte: A. Omul de stiinta a impartit grupele de sange in patru mari categorii: A, B, AB si 0. De asemeanea, factorul Rh are o importanta deosebita in cazul unei sarcini. Aproximativ 85% din populatia globului poseda o proteina ce duce la Rh pozitiv, in timp ce restul de 15% nu detine aceasta proteina si are Rh negativ Am 40 de ani,ma numesc Rodica,am grupa sanguina 01 Rh negativ.Sotul meu are grupa A2 pozitiv.Am 3 copii,si mi-am dorit tare mult pe al patrulea.Dupa cele 3 nasteri am pierdut 2 sarcini ,la 3 luni respectiv 5 luni.Acum sunt din nou insarcinata in 2 luni si sincera sa fiu sunt usor speriata .Imi doresc acest copil dar oare pot duce sarcina pana. Grupa sanguină și Rh în sarcină. În timpul celor 9 luni, Rh-ul are importanță majoră. De ce? 1. Rh mama - negativ, făt cu Rh -pozitiv: Dacă Rh-ul mamei e negativ și al tatălui pozitiv, fătul îl va moșteni, cel mai probabil, pe al tatălui. În acest caz, între mamă și făt va exista incompatibilitate Rh (mama Rh negativ.

Grupa de sange si Rh - Compatibilitati si

  1. Rh pozitiv sau Rh negativ? Daca doriti sa aveti un copil, este foarte important, ca ambii parinti sa faca teste de sange, pentru a se afla grupa de sange, precum si existenta de RH pozitiv sau RH negativ. In cazul in care, mama are Rh negativ, iar tatal are Rh pozitiv, fatul poate mosteni Rh-ul tatalui, si ca este posibil sa apara probleme
  2. Grupa de sange B3 - compatibilitati. Conform ultimelor date, doar 19% dintre romani au grupa de sange B, 41% au grupa de sange A, 34% au grupa de sange 0 si 6% AB. La nivel global, grupa B e chiar mai putin raspandita (10%), in timp ce 46% din populatie are grupa 0, 40% are grupa A si 4% are grupa AB. Grupa de sange B poate primi sange prin.
  3. e: eu 0, tati AB) se pot forma anticorpi anti-B care sunt mai.
  4. Atunci când ţi se stabileşte grupa sanguină (care poate fi A, B, AB sau O) este obligatoriu să se adauge şi Rh-ul, ce poate fi negativ sau pozitiv. Dacă ai Rh-ul negativ, ai nevoie de o urmărire atentă a sarcinii, deoarece există riscul unor complicaţii pentru bebeluşul tău: de la anemie până la retard psihic, motor şi chiar.
  5. ate de prezenta unor factori pe suprafata globulelor rosii. Unul dintre acestia este factorul Rhesus - RH (o proteina). In functie de prezenta sau lipsa acestui factor, indivizii se impart in cei care prezinta aceasta proteina in organism (au RH pozitiv) si cei care nu au.
  6. Majoritatea oamenilor - aproximativ 85% - sunt Rh pozitivi. Dacă, însă, o femeie cu Rh negativ şi un bărbat cu Rh pozitiv, adică un cuplu cu incompatibilitate de Rh, hotărăsc să conceapă un copil, există posibilitatea ca bebeluşul lor să aibă probleme de sănătate

Prima transfuzie de sange la om a fost efectuata cu sange de oaie, in anul 1667, de catre Jean Baptiste Denis, medicul lui Ludovic al XIV-lea, dar efectul ei a fost de-a dreptul catastrofal pentru bolnav. In anul 1901, medicul austriac Karl Kandsteiner a descoperit 3 din cele 4 grupe sanguine din sistemul AOB, iar dupa un an, Sturb si De Castello o descriu si pe cea de-a patra - grupa AB Ambii au grupa 0 , însă primul are rh negativ iar celălalt rh pozitiv. Cum e posibil? Pe primul copil l-am alăptat doar până la două luni, timp in care am fost internată cu el în spital de două ori deoarece avea scaune moi și sangvinolente Daca mama are RH-negativ, iar fatul RH-pozitiv (caracteristica transmisa de la tatal cu RH pozitiv), la prima sarcina in sangele mamei se vor produce anticorpi anti-RH. In cazul celei de a doua sarcini, in cazul in care fatul are RH-pozitiv, anticorpii anti-RH produsi anterior, vor distruge (hemoliza) globulele rosii din sangele fatului ceea ce. Dupa frecventa, se considera ca repartitia pe grupe sanguine a populatiei Romaniei se prezinta astfel: 33% grupa 0; 43% grupa A, 16% grupa B si 8% grupa AB. 80% dintre oameni au RH pozitiv (adica prezinta antigenul rhezius in sange), iar 20% au RH negativ (nu prezinta antigenul rhezius in sange)

Grupele de sange - Mamica

Sensibilizarea Rh nu afectează în general sănătatea fătului dacă mama este la prima sarcină, dar dacă femeia respectivă va avea o a doua sarcină cu un copil cu sânge Rh-pozitiv, atunci sănătatea acestuia poate fi afectată din cauza anticorpilor anti-Rh deja formati de la sarcina precedentă Grupele de sange pot fi dificil de inteles, mai ales datorita faptului ca antigenul de tip - este mascat prin prezenta antigenului A sau B. De exemplu, doi parinti cu grupa 0 pot da nastere unui copil cu un singur tip 0, iar factorul Rh este transmis urmasilor in mod separat, Rh-ul negativ mascand genotipul pozitiv. In final, trebuie sa retineti ca ADN-ul uman sufera modificari chiar cand are. Există o convingere populară conform căreia, copilul trebuie să aibă grupa de sânge a unui dintre părinți. Se crede totuși că este o combinație a grupei de sânge a ambilor părinți. De exemplu, dacă mama are 0- și tatăl A +, atunci copilul va avea 0+ sau A-. Subiectul abordat este însă extrem de complicat. Deși pare ciudat.

Grupa de sange influenteaza fertilitatea femeilor prin modularea rezervei ovariene. Nu e vorba de factorul Rh, pozitiv sau negativ, ci de sistemul AB0 cu grupele 0 I, A II, B III sau AB IV.. Informatia a fost prezentata la intalnirea anuala a American Society for Reproductive Medicine (ASRM) din Denver.. Studiile au avut la baza un lot de 560 de femei care au apelat la fertilizare in vitro Eu m grupa A, sotul O. In timpul celei de-a doua sarcini am fost trimisa sa-mi fac analize pt a se vedea daca intre grupele noastre exista incompatibilitate, dar nu a fost cazul. Medicul hematolog mi-a explicat ca nu putem fi incompatibili, decat dac>Totul despre preconceptie, sarcina, nastere > Sarcina - Sanatatea gravidei > Incompatibilitatea de grup sanguin si/sau Rh - Pagina 0 Dieta grupa 0 poate fi urmată indiferent de Rh, faptul că acesta este pozitiv sau negativ neavând nicio influență asupra alimentației dumneavoastră. Dieta grupa 0 are ca principiu de funcționare reducerea bugetului caloric zilnic și alegerea unor alimente ușor de digerat, nutritive și potrivite pentru un stil de viață sănătos Grupele de sînge şi compatibilitatea lor. Grupele de sînge au fost descoperite în anul 1900. Americanul de origine austriaca Karl Landsteiner , patologist si imunologist, descopera în anul 1900, trei tipuri de sînge uman, ulterior numite A, B si O. În anul 1902 el descopera si tipul nr. patru ce primeste numele AB Unul dintre aceste teste este pentru a iti detecta grupa de sange (A, B, AB sau 0) si factorul RH-ului tau (pozitiv sau negativ). Persoanele care au RH-ul pozitiv sau RHD-ul pozitiv au o proteina numita antigenul D, localizata pe suprafata celulelor rosii din sange. Persoanele care nu dispun de acest antigen, au RH-ul sau RHD-ul negativ

Am 40 de ani, Rh negativ grupa A2, iar sotul meu Rh pozitiv grupa AB4. Amdeja o fetita de 7 ani cu Rh pozitiv grupa A2 si doresc cu disperare incaun copil. Mentionez ca am mai avut 4 avorturi, probabil si din cauza Rh,insa si la cerere. Cu sarcina dusa la termen titrul de anticorpi a fost1/28 Consultul ginecologic dupa un test de sarcina este obligatoriu atunci cand gravida doreste sa fie luata in evidenta, iar acest lucru se face numai cu acordul sau. Prima consultatie prenatala este importanta pentru preluarea corecta a gravidei si depistarea factorilor de risc care pot influenta sarcina Dacă mama, de exemplu, are grupa de sânge 0 si Rh pozitiv, iar soțul are grupa de sânge AB și Rh negativ, copilul poate avea mai multe variante de grupe de sânge. De la identică cu a mamei, până la identică cu a tatălui. Oricum, probabilitatea de Rh negativ e mare, menționează dr. Stănculete

Incompatibilitatea Rh. Majoritatea oamenilor - aproximativ 85% - au Rh pozitiv. Insa, daca o femeie cu Rh negativ si un barbat cu Rh pozitiv hotarasc sa conceapa un copil, exista posibilitatea ca bebelusul lor sa aiba unele probleme de sanatate.Fatul care se dezvolta in uterul mamei cu Rh negativ poate avea o grupa de sange cu Rh pozitiv, mostenita de la tata

fabiana pe 10 Feb 2012, 16:06. sarcina in 6 saptamani , cu lupus eritematos sistemic de la 17 ani iar de 2 ani in remisiune. Buna ziua, am 28 de ani , grupa A2 cu RH negativ, sunt fara tratament medicamentos de 2-3 ani. Care este parerea dvs in evolutia acestei sarcini, avand in vedere ca sotul are RH pozitiv si grupa 01 Grupa de sange B3 - compatibilitati Conform ultimelor date, doar 19% dintre romani au grupa de sange B, 41% au grupa de sange A, 34% au grupa de sange 0 si 6% AB. La nivel global, grupa B e chiar mai putin raspandita (10%), in timp ce 46% din populatie are grupa 0, 40% are grupa A si 4% are grupa AB 0, A, B, AB... Rh pozitiv sau negativ. Grupa sanguina este de o importanta primordiala in medicina. Dar, dupa cum cred cercetatorii japonezi, ea este responsabila si de relatiile noastre afective si sexuale Referitora faptul ca am RH negativ,am dus sarcina la capqt,am nascut la 36 de saptamani si 5 zile o minunatie de fetita,ea avand grupa 01 pozitiv,incompatibilitatea Rh,a facut un icter mai urat,am avut-o internata de doua ori in prima luna,i s-a administrat Imunoglobulina de 3 ori,a avut 3 transfuzii de sange,fototerapie cu lumina albastra. Testul pentru diagnosticul incompatibilitatii Rh. Factorul Rhesus (Rh) este o trasatura mostenita care se refera la prezenta unei proteine specifice pe suprafata globulelor rosii. Prezenta acestei proteine determina Rh-ul pozitiv, iar absenta sa Rh-ul negativ. 85% din populaţie este Rh pozitiv, restul fiind Rh negativ

Chowpersa, si eu am ambii parinti cu Rh pozitiv si traiam linistita cu convingerea ca am tot pozitiv, cand, acum vreo 2 ani mi-am zis ca hai totusi sa imi fac analizele sa vad ce grupa de sange am. Surpriza: 0 negativ Sângele se încadrează într-una dintre cele patru grupe - A, B, AB şi 0 - determinate de tipul antigenelor, adică al proteinelor de pe suprafaţa hematiilor ce pot determina reacţii din partea sistemului imunitar. Prezenţa sau absenţa unor anumite tipuri de antigen pe suprafaţa eritrocitelor determină factorul Rh (Rhesus), care poate fi pozitiv sau negativ. Doar 15% dintre oameni. Daca mama are Rh pozitiv, nu exista probleme in sarcina care sa fie generate de acest factor. Daca mama are Rh negativ, la prima sarcina nu exista probleme, dar daca prima sarcina genereaza un fat cu Rh pozitiv (chiar daca mama avorteaza sau naste copilul), corpul ei va produce anticorpi anti-D si in cazul unei sarcini viitoare se va face o analiza de anticorpi anti-D, ulterior fiind necesar. La cei cu grupa A, există, la nivelul globulelor roşii antigene A (precum şi anticorpi anti-B), iar cei cu grupa B au antigene B (şi anticorpi anti-A). La cei cu grupa AB, există antigene A şi B (nu şi anticorpi anti-A şi nici anti-B), în vreme ce la persoanele cu grupa 0, nu există antigene A sau B, dar există anticorpi anti-A sau.

Factorul rh si sarcina in sarcina in cazul in care mamica are sange cu rh negativ iar bebelusul mosteneste grupa de sange cu rh ul pozitiv din partea tatalui atunci rh ul negativ al mamei poate pune in pericol viata fatului. Majoritatea antigenelor de grup sanguin sunt de natură glicoproteică oarecum stabile din punct de vedere genetic unele. Rh-ul negativ in timpul sarcinii. Este necesar sa iti cunosti Rh-ul pentru ca exista situatii in care combinatiile dintre Rh pozitiv si negativ la mama, fat si tata pot dezvolta izoimuizarea (un conflict imunologic). In timpul sarcinii Rh-ul negativ este singurul care pune probleme si care face ca o sarcina sa fie cu grad mare de risc Fiecare persoana are o anumita grupa de sange: A, B, AB, O, iar fiecare persoana din fiecare grupa sangvina poate avea Rh pozitiv sau negativ. Factorul Rh are o importanta majora in evolutia sarcinii - se refera, mai exact, la o anumita proteina ce se gaseste (Rh pozitiv) sau nu se gaseste (Rh negativ) in globulele rosii din sange

Grupa de sânge A2 Qbebe

Afla ce grupa sanguina ar putea avea copilul tau! Grupele de sange au fost descoperite in anul 1901 de catre dr. Karl Landsteiner, descoperire pentru care a primit premiul Nobel. Omul de stiinta a impartit grupele de sange in patru mari categorii: A, B, AB si 0. De asemeanea, factorul Rh are o importanta deosebita in cazul unei sarcini Grupul de sange RH-negativ poate dona sange ambelor grupe RH, grupul de sange RH-pozitiv poate dona sange numai grupului de sange RH-pozitiv. Grupa sanguina 0: nici un 0 nu vrea sa reprezinte nulitate. Caracteristici: Persoanele cu grupa sanguina 0 sunt rationale, puternice, rezistente la solicitare, isi urmaresc telul cu energie, dar pe de. Despre grupa de sange A2 se spune ca mosteneste caracteristici ale arcticilor, tragandu-si genele de la stramosii din Scandinavia. Astfel, persoanele care au grupa sangvina A2 prefera alimentele provenite din cules ori vanat, precum fructele de mare, nucile, carnea (de vanat si de pasare), fructele de padure, radacinoasele si salata verde 2. Sarcina şi sângele. După cum am spus, femeile cu grupa de sânge 0 rămân mai greu însărcinate, dar cele cu AB o fac mult mai uşor decât celelalte şi au mai puţine probleme hormonale. 3. Grupele de sânge şi bolile. În funcţie de grupa de sânge, femeile sunt mai mult sau mai puţin predispuse la anumite boli

Grupele de sînge şi compatibilitatea lor « CNT

Majoritatea femeilor nu cunosc multe lucruri despre Rh si despre cum influenteaza sarcina sau sanatatea mamei bebelusului. Existenta unui antigen D in hematii ce determina aparitia unui Rh pozitiv ( aproximativ 85% din populatia globului ), iar lipsa acestuia provoaca aparitia Rh-ului negativ.. Sanatatea este pusa in pericol in momentul in care gravida are Rh negativ, iar fatul are Rh pozitiv Grupa sanguină ar putea influența riscul de infarct - Cardiologie » Secțiunea: Ghid de sănătate...din Olanda au descoperit că persoanele cu anumite grupe sanguine sunt mai predispuse riscului de infarct.Grupele A, B și AB ar putea fi cele mai predispuse riscului de evenimente cardiovasculare - mai ales infarct - comparativ cu grupa sanguină 0 daca tu ai rh neg si copii au la fel, poti face si 100 de copii fara nici un risc, incompatibilitatea este doar rh neg - rh pozitiv (al copilului, nu al sotului) eu am rh neg si copii pozitiv, am nascut de curand un bebe sanatos, a 3-a sarcina fiind (una pierduta) - deci la mine era risc si a fost bine deci poti face al treilea (si al patrulea;)) copil linistita Profilul monitorizare sarcină, cunoscut și sub denumirea de monitorizare prenatală se adresează femeilor gravide și are drept scop depistarea sarcinilor cu risc crescut astfel încât rata morbidităţii şi mortalităţii materne şi perinatale să fie cât mai redusă. Au fost stabilite protocoale pentru urmărirea femeilor gravide, care conţin toate examenele necesare şi vârsta de. Mama grupa 0 si tata ab probleme. A b ab sau 0. Citeste si lista cu analizele complete pentru sarcina. Cu exceptia grupei 0 i globulele rosii contin o substanta cu rol de antigen numita aglutinogen iar cu exceptia grupei ab iv sangele uman contine alta substanta cu rol de anticorpi aglutinina

Grupa sanguina 0 - mostenitorii unei adevarate comori

Rh pozitiv Comunitatea SfatulMedicului

Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate. In cazul in care mama are grupa 0 +/- si RH. Incompatibilitatea de grup reprezinta cauza cea mai frecventa de aparitie a anemiei hemolitice la nou-nascut. Din totalul fetilor, aproximativ 20-25% prezinta incompatibilitate in sistemul ABO; din fericire numai o mica parte prezinta expresie clinica anemie hemolitica a nou-nascutului, iar atunci cand aceasta exista forma este una usoara exprimandu-se printr-o anemie usoara si aparitia unui.

Grupele sanguine si alimentatia, Grupa sanguina A (II

Grupa B face parte din grupele principale de sange si detine foarte multe caracteristici pozitive pe care le regasim la tipurile 0 si A. In general, persoanele cu sange din grupa B sunt foarte rezistente la boli, in special la afectiunile cardiace sau la cancer. Cu o alimentatie potrivita, speranta de viata este mare in cele mai multe cazuri Buna ziua am pierdut o sarcina la 11 săptămâni,nu mi s-a spus cauza doar ca am grupa sanguina A,rh pozitiv,Combo indirect pozitiv,anticorpi irregulati Anti-Le-a,<1/8 și a-și suferi de izoimunitate,pot duce o sarcina la bun sfârșit sau e nevoie de tratament.Mentionez stau in Spania iar medicii nu și-au dat nici un interes pt a m-a ajuta. RhD pozitiv (0 +) RhD negativ (0-) AB RhD pozitiv (AB +) AB RhD negativ (AB-) Aproximativ 85% din populatia Marii Britanii are grupa de sange RhD pozitiv (36% din populatie are 0 +, cel mai frecvent tip). In cele mai multe cazuri, 0 RhD negativ (0-) poate fi administrat in siguranta oricui. Este adesea folosit in urgente medicale atunci cand. Analizele de grupa si Rh sunt printre primele teste pe care femeia trebuie sa le faca. Aceste teste se adreseaza ambilor parteneri. Vezi AICI lista completa de analize necesare inainte de sarcina.. Daca Rh-ul tatalui este pozitiv si anticorpii anti-D la gravida sunt absenti, determinarile ulterioare de anticorpi se indica 2. Un beneficiu clar al grupei de sange 0 consta in faptul ca se bucura de un risc mai redus de a se confrunta cu probleme cardiovasculare; mai exact, cercetatorii au descoperit ca riscul este cu 9% mai mic de infarct in randul persoanelor cu aceasta grupa de sange. Citeste mai multe pe Qbebe.ro. Cuvinte cheie: grupa de sange 0 curiozitati. Meniu

Ce este Rh-ul si cum iti afecteaza sarcina? - Sănătate

Grupa de sange 0: Sunt persoane care explodeaza atunci cand sunt nervoase. Grupele cu RH pozitiv au antigen D, grupele cu RH negativ nu au antigenul D. In sarcina, RH-ul este foarte important intrucat, incompatibilitatea dintre parinti la nivel de RH pot genera probleme de conceptie si de dezvoltare corespunzatoare a fatului Un nou test de sânge, simplu și rapid, ar putea determina grupa sanguină (A, B, AB sau O). În cazul unei transfuzii de sânge este important să cunoaștem grupa sangvină întrucât o transfuzie greșită ar putea să declanșeze o întreagă cascadă de fenomene imunologice capabile să ducă chiar la moartea pacientului. În prezent metodele convenționale permit aflarea grupei sangvine. · grupaA: 0-negativ, A-negativ, B-pozitiv · grupaB: 0-negativ, A-pozitiv,B-negativ · grupa AB: 0-negativ, A-negativ,B-negativ Determinarea grupei sanguine are importanta in: · medicina legala, pentru stabilirea posibilei paternitati · hematologie , pentru efectuarea transfuziei: grupa 0=donator universal, AB primitor universa In realitate, aceste afirmatii sunt corecte doar pentru AB cu Rh+ si grupa 0, cu Rh-. In intreruperile de sarcina, in sarcinile extra-uterine, in cazul unor traumatisme in zona abdominala, cand, din cauza unor manevre (de exemplu, VME, de intoarcere a fatului, in pozitia normala, cu capul in jos), sangele acestuia poate ajunge in sangele mamei

Grupele de sange si factorul Rh, pe intelesul tuturor

Grupele sanguine. Imunologie. La om au fost definite sisteme de grup sanguin care contin peste 100 de antigene tip: AB0, Ii, Lutheran, Lewis, Kidd, Duffy etc. Toate aceste sisteme se incadreaza in conceptia generala, importanta din punct de veder imunologic, a existentei unor markeri specifici pe suprafetele membranare eritrocitare

Eu am avut dubla incompatibilitate cu sotul meu si de grupa si de rH (eu am 0 negativ si el II pozitiv ) am facut testele la Institutul de Hematologie in timpul sarcinii si nu au fost probleme deoarece la mine a fost prima sarcina si nu am avut nici avorturi Sarcina electrică, notată cu q, este o mărime primitivă care descrie global starea de electrizare a corpurilor. Ea se prezintă valoric printr-un scalar, pozitiv sau negativ. 1 Starea de electrizare 2 Sarcină electrică mărime primitivă de stare a corpurilor electrizate 3 Unitatea de măsură a sarcinii electrice 4 Note 5 Vezi şi În general, numim stare de electrizare a corpurilor. grupa de sange AB - are atat antigene A cat si B, dar nu are anticorpi; Sistemul Rh. Celulele rosii din sange au cateodata un alt antigen, o proteina cunoscuta sub numele de antigena Rh. Daca este prezenta, grupa de sange este Rh pozitiv. Daca este absenta, grupa de sange este Rh negativ