Home

Limba vorbita dex

Limbă vorbită - Wikipedi

Limba română este o limbă indo-europeană, din grupul italic și din subgrupul oriental al limbilor romanice.Printre limbile romanice, româna este a cincea după numărul de vorbitori, în urma spaniolei, portughezei, francezei și italienei.Din motive de diferențiere tipologică, limba română mai este numită în lingvistica comparată limba dacoromână sau dialectul dacoromân dexonline transpune pe Internet dicționare de prestigiu ale limbii române. Proiectul este întreținut de o echipă de voluntari. O parte din date pot fi descărcate liber și gratuit sub Licența Publică Generală GNU Dicţionarul limbii române în format electronic: https://dicti0nar.ro/ Reinserare Naţional Titanic Limba Brand Grijă Credul împăcare Crede Sinonim închirci Anemiare Colimason Trepida Vorbit Yterbiu Cotropi Reflecţie Culegere Prost încadra Jur Muştruluială Protestatar Antipod Nemişcat Elaborare Discipol Masturbare Frumuseţe Consistent întreprinde Colecţionare Sufragiu Speria. Cuvinte si expresii care nu apar in DEX. Completati lista: kek, tripat, troll. Discuție. Ce cuvinte si expresii se folosesc in limba vorbita, dar nu sunt in dictionarele oficiale? Daca le si explici, iti dublu multumesc. 22 comments. share. save hide report. 57% Upvoted. This thread is archived. New comments cannot be posted and votes cannot.

limba romanica populara vorbita de vechii francez i (inainte de sec. IX). 3. 3. arta ~a = arta dezvoltata in Roma antica si apoi in Imperiul Roman, caracterizata in arhitectura prin edificii grandioase de o mare diversitate, in sculptura cultivand cu precadere portretul puternic individualizat, iar in pictura prin ansambluri de fresca si de. surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC DN 2 exemple exemple În Republica Populară Romînă se asigură minorităților naționale folosirea liberă a limbii materne, învățămîntul de toate gradele în limba maternă, cărți, ziare și teatre în limba maternă În limba română. În română sunt patru forme de viitor propriu-zis și una de viitor anterior, toate formate analitic, distribuite după registre de limbă. Cărui registru îi este proprie o anumită formă este obiect de controversă între unii lingviști.. Una din paradigmele de viitor propriu-zis se constituie din forme specializate pentru funcția de auxiliar ale verbului a vrea.

Dex limba flamanda . Rezultate din textul definițiilor. DAISNE [den], Johan (pseud. lui Herman Thiery) (1912—1978), scriitor belgian de limba flamanda. Poet, dramaturg si romancier (Scara de piatra si de nori, Omul cu teasta rasa), este unul dintre promotorii realismului magic. limba germanica vorbita de flamanzi (1). - Din. limba roman ica populara vorbita de vechii francezi (inainte de sec. IX). 3. 3. arta ~a = arta dezvoltata in Roma antica si apoi in Imperiul roman , caracterizata in arhitectura prin edificii grandioase de o mare diversitate, in sculptura cultivand cu precadere portretul puternic individualizat, iar in pictura prin ansambluri de fresca si de. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar LIMBA VORBITA - Consultare dictionare pentru limba romana: DEX - Dictionar explicativ, sinonime, antonime, ortografic, arhaisme, regionalisme, etimologic, neologisme. Cautarea se face dupa forma baza sau forma flexionara, cu sau fara diacritic - Cel mai sarac alfabet din lume apartine limbii rotokas, vorbita in provincia Bougainville, din Papua Noua Guinee: contine 12 litere. Nici nu trebuie mai multe, intrucat limba are in total 11 foneme. Limba noastra-i o comoara - Cel mai lung cuvant din limba romana, inscris in DEX, este Electrogioglotospectrografie si are 28 semne

Limba suedeză ( svenska språket (ajutor · info)) este o limbă din familia limbilor germanice de nord sau scandinave, vorbită în majoritate de către aproximativ 9 milioane de oameni în Suedia și alte zone din Finlanda, unde are același statul legal cu limba finlandeză.Suedeza este inteligibilă mutual cu norvegiana și cu daneza. Împreună cu celelalte limbi germanice de nord. ROMANIC, -A, romanici, -ce, adj. Care se trage din romani 2 (1), care are legatura cu Roma antica sau cu poporul roman 2. Limba romanica = fiecare dintre limbile care au la baza limba latina. ♦ Care se ocupa de limbile derivate din latina. Studii romanice. - Din it. romanico, germ. romanisch Evrei. Acest articol se referă la un grup etnic. Pentru religia evreilor, vedeți Iudaism. Evreii (în ebraică - יהודים yehudim, uneori עברים = ivrim, בני ישראל Bney Israel = fiii lui Israel sau עם ישראל Am Israel = poporul lui Israel ; în antichitate - în arameică: יְהוּדָאִין yehudayin, în latină.

Influenţa limbii sanscrite (sanskrite) asupra limbii române nu este luată în serios de către etimologii şi lingviştii români, ba mai mult, de câte ori se pun în discuţie unele similarităţi între limba vorbita în spaţiul carpato-danubiano-pontic şi limba sanscrită, se ivesc o serie de lingvişti care afirmă deîndată. A 2-a limba vorbita in fiecare dintre cele 3 state este rusa deoarece regasim multi etnici rusi. Ca sa intri pe teritoriul statelor baltice, ai nevoie doar de buletin. Estonia, Letonia si Lituania fac parte din Schengen, asa ca, in momentul in care vei traversa granita dintr-o tara in alta, nu vei prezenta niciun act, ci vei trece pur si simplu

Tatal Nostru in limba vorbita de Domnul Iisus-aramaica

Probabil Monica Busuioc este de gen neutru, o priveste dar DEX-ul trebuie sa explice sensul cuvintelor folosite in limba vorbita, nu sa inventeze alte sensuri. Pentru cine sau pentru ce situatie doreste acest personaj neutru Monica, sa schimbe sensul adevarat al cuvintelor? O face pentru bani sau din iubire E un simbol de solidaritate, şi de protecţie. Un argou profesional, zic lingviştii, adică - dacă ne luăm după DEX - e un limbaj convenţional folosit de un grup social restrâns pentru a nu fi înţeleşi de restul societăţii. Am făcut limba asta ca să ne înţelegem între noi. Şi moşii noştri au fost geamgii Ca este vorba despre limba vorbita sau limba scrisa, gramatica ei este adesea, mult prea adesea, in mare suferinta. Fac greseli majore si repetate inclusiv presoane cu studii superioare si pretentii, ca sa nu mai vorbim despre politicieni, chiar in cele mai inalte functii. Nu poti obliga pe tot romanul sa aiba acasa DOOM-ul sau DEX-ul, dar.

Cica limba vorbita trebuie sa fie organica si ca i se pare firesc ca o limba sa evolueze dupa vorbitorii sai. Asta este cu adevărat o problemă reală şi importantă, că limba trebuie să fie organică, şi că trebuie să evolueze după vorbitorii săi Mai mult decât atât, românilor li s-a interzis, prin DEX, chiar și să creeze vreun cuvânt propriu în ultimii 2.000 de ani, pretinzându-se că absolut totul a fost luat de la popoarele din jur, iar atunci când nu s-a găsit vreo asemănare în limba altora, s-a spus că sigur acele cuvinte au o etimologie necunoscută, numai autohtone.

Salvam limba romana impreuna! #salveazalimbaromana #dex #

limba - definiție și paradigmă dexonlin

Buna.Daca doresti sa inveti limba te pot ajuta eu o sa scot un manual de conversatie in limba tiganeasca si limba romana la pretul de 50.lei pt.ca jumatate ai donez unei fetite cu probleme care trebuie sa ajunga in Elvetia,Daca doresti ma poti contacta la nr de tel.0774;080;282.la revedere Dex Online - Dictionar explicativ al limbii roman . Dictionarul explicativ al limbii romane (cunoscut mai ales sub abrevierea DEX)cuprinde peste 65.000 de definitii. Dex-ul reprezinta sursa de inspiratie pentru toti ce vor sa scrie si sa se exprime corect. In 1993 au aparut noi norme ortografice ce au dus la o noua editie a dexului Romii (uneori scris rromi, cunoscuți și ca țigani) reprezintă un grup etnic originar din India medievală. Romii sunt răspândiți în foarte multe zone geografice, dar mai ales în Europa, cele mai importante grupuri trăind în Europa de Sud-Est, Centrală și de Est, în Turcia, în Peninsula Iberică și în sudul Franței.Importante comunități de romi trăiesc de asemenea și în. LIMBA incarcata med. = coated/furred tongue LIMBA literara = literary language LIMBA lunga = chatterbox LIMBA materna = mother tongue LIMBA moarta = dead language LIMBA moderna = modern language LIMBA rea = wicked/venomous tongue LIMBA straina = foreign language LIMBA vie = living language LIMBA vorbita = colloquial/familiar speech LIMBA. Despre site. www.limbalatina.ro este un site proiectat pentru cei pasionați de limbile clasice și de Antichitate. Conține tot ce ține de limba latină: dicționar, gramatică, bibliotecă, articole diverse și multe altele. Relații la tel.: 0364-107189 sau 0722-395430

Dexonline promoveaza limba romana vorbita corect http#salveazalimbaromana #corect #dictionar O campanie http

Limba română - Wikipedi

O alta problema cu care se confrunta limba sunt neologismele care nu sunt acceptate in nici un dex limba romana si cuvintele folosite gresit. Exista o lista intreaga de cuvinte al caror inteles gresit se asimileaza treptat in limba vorbita datorita frecventei de utilizare Posts about limba vorbita de kurzi written by biroutraducericraiova. Situatia internationala nu este deloc buna, dupa cum opineaza colaboratorii de la biroul de traduceri turca Craiova, insa spera ca oamenii vor avea intelepciunea sa nu duca mai departe toate conflictele izbucnite sau care stau sa izbucneasca.In noianul de stiri care redau (mai mult sau mai putin exact) informatii de pe aceste.

Dicționar explicativ al limbii române dexonlin

  1. Limba ca sistem de semne. Publicat in in Limba romana. limba este un sistem. semn lingvistic = unu sau mai multe cuvinte cu sens unitar. structuralism in lingvistica Ferdinand de Saussure (1916) introduce lingvistica parte a semioticii (stiinta generala a semnelor) semiotica in acceptia ei clasica are 3 ramuri: a
  2. Limba vorbita de noi este limba valaha . Revizuirea DER și DEX trebuie să aibă în atenție limba vedică, cea mai apropiată de limba proto- indo - europeană (PIE), mai exact limba Rig Vedei, care conține circa 30 000 de cuvinte ale PIE. Aveti curaj, domnule Daniel Roxin..
  3. Oradea: Politistii comunitari vor urma cursuri de limba maghiara. Politistii comunitari din Oradea vor urma un curs de limba maghiara, platit de Primarie, a anuntat, joi, viceprimarul Biro Rozalia, care crede ca e normal ca agentii sa cunoasca limba vorbita de o treime dintre oradeni
  4. VIDEO. Badeshi, limba vorbita doar de trei oameni. Limba Badeshi era vorbita la scara larga intr-o zona izolata, adanc in muntii nordului Pakistanului. Limba este considerata acum disparuta. Pe site-ul Ethnologue.com, ce enumera toate limbile lumii, Badeshi nu mai are niciun vorbitor de mai bine de trei generatii

Limbă - Dictionar de sinonim

Video: Cuvinte si expresii care nu apar in DEX

Lista completă a cuvintelor de origine geto-dacă. Ce explicaţii există pentru cele mai notorii arhaisme din DEX. Noi am facut o lista cu primele cinci cuvinte care ne-au venit in minte si. Listă de cuvinte în limba română - Unde gasesc lista cu toate. DEX online ) o listă de unelte, printre care şi clienţi offline ai sitului tu să fi pornit. el/ea să fi pornit. noi să fi pornit. voi să fi pornit. ei/ele să fi pornit. Condițional Prezent. eu aș porni. tu ai porni. el/ea ar porni Clejani, 1993, photo: Klaus Reimer. Limbile si dialectele tiganilor sint mai arhaice decit limba hindi din India sau urdu din Pakistan, au pastrat un lexic si o gramatica mai apropiate de sanscrita decit acestea (in virtutea unei legi verificate empiric, prin care dialectele emigratiei sint mai conservatoare decit cele ramase in centrul de plecare al expansiunii) si sint, asadar, inrudite. Paragina,alta limba,alt popor,imposibil de crezut ca totul a disparut sau ca a coborat la un nivel la care nu se mai poate percepe nimic din ceea ce era.Pana si saracia arata altfel de cum era.Limba vorbita la posturile TV,teatrul,care pe vremuri era o mandrie a oricarui intelectual,constructiile care erau adevarate opere de arta,toate.

Limba engleză se pronunță foarte diferit de cum se scrie și este nevoie de multă practică pentru a pronunța corect. Pentru a veni în ajutorul tău, poți apăsa pe orice cuvânt în engleză pentru a îi asculta pronunția și în același timp poți citi pronunția pentru fiecare cuvânt din curs a ura conjugare; conjugare online pentru verbul a ura în limba română la toate timpurile verbale Conjugare.ro Română Engleză Franceză Germană Italiană Spaniolă Dicționar www.cartiaz.ro Carti si articole online gratuite de la A la Z. DINAMICA LIMBII ROMANE ACTUALE Limba ca sistem de semnelimba este un sistem semn lingvistic = unu sau mai multe cuvinte cu sens unitar structuralism in lingvistica Ferdinand de Saussure (1916) introduce lingvistica parte a semioticii (stiinta generala a semnelor) semiotica in acceptia ei clasica are 3 ramuri: a

Dex text: limba franceza, dex

tu ai fi descoperit. el/ea ar fi descoperit. noi am fi descoperit. voi ați fi descoperit. ei/ele ar fi descoperit. Perfectul Compus. eu am descoperit. tu ai descoperit. el/ea a descoperit Valonia - se vorbeste franceza, iar pe o mica portiune, la granita cu Germania, se vorbeste germana; Capitala Bruxelles/ Brussel - zona bilingva (teoretic se vorbeste atat franceza, cat si flamanda dar mai mult franceza, as spune eu) In plus, nu trebuie sa uitam de limba engleza, larg cunoscuta si vorbita pe teritoriul Belgiei Fraţi români, noul DOOM deja a zăpăcit corectorii şi revizorii. Eu ca un om super ascultător ce mă aflu aplic noile reguli cu sfinţenie - mai mult sau mai puţin - (dintre care unele erau considerate greşeli înainte) şi cei care nu s-au prins de marile schimbări: niciun, odată cu etc. le consideră greşeli. Astea sunt chestii pe care le corectezi automat întotdeauna, dar. O echipă de specialiști de la universitățile Cambridge și Oxford au elaborat un program prin care spun că au reușit să reconstituie o parte din limba vorbită de omul european de acum 8.000 de ani. INCREDIBIL , multe dintre aceste cuvinte sună cât se poate de românește. Şi nu putine, peste 78 % dintre ele sunt romanesti sau cu radacini romanesti ! Şi atunci apare întrebarea: au. Inafara de asta DEX-ul este doar o colectie de cuvinte care se folosesc in limba romana iar nu invers. Limba se invata oral iar nu din dictionare. Indiferent ce scrie in DEX limba is va urma cursul si evolutia ei. Nimic nu poate opri acest curs si de aceea in timp probabil cuvintul slujba va fi inlocuit de job si nu mi-ar parea deloc rau

matern - definiție și paradigmă dexonlin

Viitor (gramatică) - Wikipedi

Dex text: limba flamanda, dex

Autoare a lucrarilor: Adverbul ca modalitate de exprimare a locului ș i timpului in limba romana (Editura Universitara, 2013) și Dubletele morfologice substantivale in limba romana actuala (Editura Universitara, București, 2014), coautoare a unor manuale de invațare a limbii romane ca limba straina: Sa invatam limba romana Academia Romana va face modificarile solicitate de mai multe organizatii si institutii pentru cuvintele ''tigan'' si ''jidan'' pe care acestea le considera jignitoare la adresa etniei rrome si evreilor, intr-un nou tiraj al Dictionarului Explicativ al Limbii Romane (DEX) Limba vorbita - limba scrisa. Abordarea problemei stilurilor functionale ale unei limbi, a structurii sale stilistice, trebuie sa aiba in vedere cateva principii teoretice generale care trebuie reamintite pe scurt: Orice vorbitor al unei limbi stapaneste in mod intuitiv un mecanism abstract (o gramatica); aceasta cu regulile sale de functionare.

Dex Online - Cauta in acest dictionar explicativ al limbii romane orice definitie al oricarui cuvant in limba romana - DexOnline.Ne Asadar, ca sa scurtez ideea, limba vorbita de Iisus, in majoritatea timpului petrecut fie in pelerinaj, fie in performarea de asa-zise miracole, pentru a lua ochii naivilor, a fost arameica, insa in paralel s-a vorbit si ebraica, amandoua -arameica si ebraica veche- avand un fond comun lingvistic ori o sursa comuna Pe de o parte avem luciditatea aceasta latina, cum nu o au slavii, dar avem pe de alta parte un sentiment al tainei, cum nu-l au nici francezii nici spaniolii sau italienii. Si la germani si la englezi limba latina se folosea, dar nu a infiintat limba vorbita. La noi limba liturgica a infiintat limba vorbita

Dex text: limbi romane, dex

Letitia, aici nu ai dreptate. da, sunt englezisme aiurite si care nu au ce cauta in limba vorbita corect. dar sunt si termeni stiintifici sau tehnici care nu isi au rostul tradusi. gandeste-te ce influx de termeni a fost la începutul anilor 1900, când erau asa multi. cam asa e si acum Dupa DEX informatia se refera la o poate utiliza acelasi mod de a scrie luna din an, cu conditia modificarii numelui pentru limba vorbita: 05/03/02 - pentru Europa - zi / luna / an. 03/05/02 - pentru America - luna / zi / an Faptul ca limba cea mai vorbita in prezent pe glob este o limba cu mai putine reguli (de exemplu la conjugarea verbelor) este probabil una din explicatiile extinderii ei, alaturi, bineinteles de existenta imperiului britanic si victoria anglo-americana in razboiul al doilea

Definitia vorbita definitie DEX Online, dictionar roma

Students also viewed Exam 5 April 2018, questions and answers Comparatii - Summary Teoria generala a statului si dreptului Curs TGD- 1-12(fara9) - Summary Teoria generala a statului si dreptului DOOM2 - Our teacher gave us this summaries for understanding better the grammar. Neologisme - Our teacher gave us this summaries for understanding better the grammar Limba daneza sctuala a aparut prin secolul 13 şi s-a stabilizat ca limba distincta fata de norvegiana şi suedeza prin secolul 16 . Limba daneza de acum a derivat din scandinava veche vorbita pe atunci ın Norvegia, Danemarca , Suedia . Care se folosea de rune. Poate era de fapt o limba dacica In cele ce urmeaza veti vedea cateva exemple concludente pentru folosirea corecta a punctului in exprimarea scrisa cat si vorbita din limba romana. Săniile proniră iar încet [.]¹ Frigul creștea o dată cu lumnina [.] Printre grămezi de nouri, se vedea luna în aburi violeți [.] SADOVEANU, D.Î. 238; Sfântul Petrea întrebă dinăuntru Dicţionarul limbii române în format electronic: https://dicti0nar.ro/ Tastare Predilectă Limba înnădire împrejurat Șantajabil Efectua Căpăţână Fariseește Preşedea Brevitate Casare Neconstanţă Ordine şui Artizan Veste Aspect șalvaragiu Rectificațiune Tuturigă Înturma Tomberon Trânteală Oseminte Credincios Halaj Motocicletă Prăbuşeală Nerăzbit Duios Imperfect Murgit.

E adevarat ca limba romana cantata, nu e totuna cu cea vorbita. Si ca se pot admite licente poetice Iata ca scandalul recent pe tema dragele mele a ajuns in presa, ceva mai mare decat cel cu succesuriile Elenei Basescu(EBA) Limba noastra. de Blogatu. 28 septembrie 2018. in Personale. 0. Limba noastra-i o comoara asa incepe binecunoscuta poezie al lui Alexei Mateevici. Limba romana este limba neamului nostru si elementul care ne defineste ca si natiune. Este o limba romanica ce isi are radacinile in grupul italic de limbi inapoi la articol: Noua editie a DEX a modificat definitiile pentru substantivele rom si tigan. 69 de comentarii. Pentru mine. Adrian [anonim], Miercuri, 25 aprilie 2012, 17:12. +51/53. Pentru mine si probabil multi romani, tot tigani sunt, indiferent de ce scrie in DEX

Astrologie si limbaj. Fülöp László. Daca admitem faptul ca astrologia este un mijloc de evolutie spirituala, atunci vom fi de acord ca este necesar s-o folosim nu numai in modul oarecum pasiv de a extrage informatii utile din Univers cu ajutorul ei, ci si intr-un mod cat se poate de activ, ghidandu-ne viata de zi cu zi dupa principiile ei HINDUSTÁNI (‹ fr.) s. f. Denumire creată, în 1787, de orientalistul britanic J.B. Gilchrist pentru limba hindi-urdu (după cele două variante literare ale sale, hindi și urdu, bazate pe același dialect). Sursa: Dicționar enciclopedi Limba latina vorbita astazi la Vatican nu este chiar latina lui Cicero asa cum limba romana de astazi este putin diferita de romana folosita de Tocilescu in cartea Dacia inainte de romani. Nu a existat un popor si o limba a getilor ori a dacilor, ci un neam trac impartit in numeroase triburi care avea o limba comuna cu mai multe dialecte Orice limba vorbita de cineva ,fie ea de uz international sau nu ,ne inbogateste valoarea ca oameni ,si ne asigura accesul la comunicare si cultura altor popoare ,iar prin aceasta cu fiecare limba in plus pe care o vorbim devenim mai educati si ne marim orizontul de intelegere al comportamentului altor oameni

LIMBA VORBITA - Definiția din dicționar - Resurse lingvistic

a ura conjugare; conjugare online pentru verbul a ura în limba română la toate timpurile verbal Oricat am cautat pe google nu am descoperit nicaieri cate limbi exista in lume si care ar fi fost prima limba vorbita in lume. Din cate stiu asi putea spune ca e limba aramaica dar imi apar niste semne de intrebare cum , ca ar putea fi ebraica sau araba, chiar mi-asi dorii sa aflu. Poate cineva ma poate ajuta. Multumesc Some of these cookies are essential to the operation of the site, while others help to improve your experience by providing insights into how the site is being used Prostiile lui Cristici (4): Bucureștiul Parisului. Periplul meu printre filme vechi continuă. Dacă anul trecut am slăbit, am zis că anul ăsta să încerc să mai bifez ceva: limba franceză și limba italiană. Dacă știu de nota 2-3 aceste două limbi străine, până la sfârșitul anului mi-aș dori să le știu măcar de nota 6 Englezii se lauda cu un DEX care are circa 1milion de cuvinte. Din punctul sau de vedere limba romana se lauda cu un vocabular de circa 200 000 de cuvinte. Sigur, nimeni nu foloseste atat de multe cuvinte in vorbirea curenta (noi, astia de pe planeta pamant, folosim in jur de 1200-1500 de cuvinte in limbajul curent). Limba romana vorbita.

Inedit despre limbile Pamantului - Afla cu ce e speciala

Dexonline Promoveaza Limba Romana Vorbita Corect Salveazalimbaromana Gramatica Http Dexonline Net Definitie Vrea Romani. Salvam Limba Romana Impreuna Salveazalimbaromana Dex Gramatica Http Dexonline Net Definitie Servi Kids And Parenting Dex Homeschool Rapsodul Tudor Gheorghe (69 de ani) a afirmat, in cadrul unei conferinte sustinute inaintea unui concert la Roman, ca romanii au fost martorii unei mari manipulari in timpul alegerilor prezidentiale 2014 si au dat peste un presedinte care chinuie limba romana, precizand totusi ca are toata stima pentru presedintele ales Klaus Iohannis, desi in campania electorala l-a sustinut pe candidatul. Limba si Literatura. Scriitori neerlandezi si flamanzi. Exercitii de gramatica. Limba neerlandeza, ca limba natala, este vorbita de catre 16 milioane de olandezi si 5 milioane de belgieni. Frontiera lingvistica din Belgia se afla la sud de Bruxelles (care, la randul sau, e un oras bilingv), cu o traiectorie aproximativa de la est la vest Postare mi se pare mai corect, asta fara sa verific cu dex-ul. Pentru ca exista cuvantul deja in limba vorbita, de exemplu post de garda. A posta de garda inseamna a sta in vigilenta in niciun caz a urmari si scrie pe forumuri (sau care-o fi pluralul). Editat Iunie 8, 2013 de -altul Unitate de bază a vocabularului, car Dex.ro este dicţionarul explicativ al limbii române, care conţine termeni şi definiţii în limba română - Mobil Cuvinte si expresii care nu apar in DEX. Completati lista: kek, tripat, troll. Discuție. Ce cuvinte si expresii se folosesc in limba vorbita, dar nu sunt in dictionarele oficiale

Limba suedeză - Wikipedi

Probabil ca ar suna cam ca limba vorbita (inca) in satele din Carpati si de la poalele acestora, din obcinele Bucovinei si pana la Drobeta (excluzand bineinteles oaspetii care au uitat sa se mai intoarca acasa, gen hutuli, secui, croati carasoveni si altii) - asta pana nu mor cei batrani, ca tinerii s-au cam mutat in Italia si Iberi DEX-ul are de indreptat o greseala istorica, in care sustine ca apa vine din latina, riga' vine din greaca, sura vine din germana, opinca vine din bulgara, enormitate lingvistica si istorica, hotar vine din maghiara, alta enormitate culturala, gata vine din albaneza, etc. DEX-ul are de studiat limba ariana. In limba vorbita, în expresii si zicatori cuvântul Buturuga are sensul de trup. Determinati domeniul maxim de definitie D pentru functia f:D->R: f(x)=arcsin 2x. Definiţie: Basmul desemnează o specie a epicii populare şi culte, în proză, mai